Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η εταιρεία Βασίλης Ηλιόπουλος και Σια ΟΕ με διακριτικό τίτλο «ΗΛΙΟΣ» είναι συνέχεια της ατομικής επιχείρησης που ίδρυσε ο Βασίλης Ηλιόπουλος το 1976 στο Περιστέρι ΑΤΤΙΚΗΣ όπου μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της εταιρείας. .Η κύρια δραστηριότητα της είναι η κατασκευή και εκτύπωση φακέλων Δημοσίων Οργανισμών(ΔΕΗ, ΟΤΕ, COSMOTE, ΕΥΔΑΠ), Τραπεζών και Φωτογραφικών, Οπτικών καταστημάτων ιδιοκτησία της εταιρείας αποτελείται από τρείς ανθρώπους: ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ΝΙΚΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ και ΣΤΑΥΡΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ.

Η κύρια επιδίωξη της εταιρείας για τους πελάτες της είναι η πλήρη ικανοποίηση τους χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της. Ο κύριος στόχος της είναι η εξάπλωση της στις εγχώριες αγορές αλλά και στις αγορές της Ευρώπης παρέχοντας τα προϊόντα της στην καλύτερη ποιότητα και στις καλύτερες τιμές.

Οι συνθήκες της παραγωγής είναι σύμφωνα με τον νόμο της Ελλάδας και το εργατικό δίκαιο της. Για αυτό οι εργαζόμενοι θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό να είναι μέλη της εταιρείας ΗΛΙΟΣ.

Η εταιρεία παράγει μοναδική τιμή και ποιότητα αντιστοίχως και κοιτάει θετικά τις όποιες ευκαιρίες στο μέλλον. Το 2002 η εταιρεία μας πιστοποιήθηκε και με ISO 9001 συμβαδίζοντας με τις συνθήκες της σημερινής εποχής.

1976

Ύδρυση της ατομικής επιχείρησης Βασίλειος Ηλιόπουλος, με μηχανήματα παραγωγής που κατασκεύασε ο ίδιος.

1982

Αγοράζει το πρώτο μηχάνημα γερμανικής κατασκευής και εισέρχεται στους φακέλους εμφακέλλωσης με παράθυρο, σε οργανισμούς δημοσίου όπως π.χ. Υπουργεία, Τράπεζες (Εθνική – Εμπορική κ.α.) Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ.

1987

Προχωράει στην αγορά ιδιόκτητου χώρου περίπου 1175 τ.μ. όπου και το 1989 μεταφέρεται στην περιοχή των Άνω Αχαρνών επί της οδού Βερικοκιάς 5 και συνεχίζει την ανοδική της Πορεία.

1995

Γίνεται η είσοδος δυο νέων μελών στην εταιρεία, των υιών του Βασίλη Ηλιόπουλου. Ο Νίκος που αναλαμβάνει το τμήμα πωλήσεων, διεκπεραίωσης μακέτας και εκτύπωσης με την προσθήκη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι χρησιμοποιείται το σχεδιαστικό πρόγραμμα COREL για την εφαρμογή μακέτας στα φάκελλα τετραχρωμίας που παράλληλα με το εκτυπωτικό τετράχρωμο μηχάνημα ROLLAND καλύπτουμε τις μεγάλες απαιτήσεις της αγοράς τυπώνοντας φωτογραφικά φάκελλα και φάκελα οπτικών όπως ( Kodak – Fuji – Konica – Σαρατσόπουλος). Ο Σταύρος που αναλαμβάνει τον τομέα των φακέλων με παράθυρο με την προσθήκη δύο μηχανημάτων κατασκευής και εκτύπωσης φακέλων δημοσίου όπως Υπουργεία – Τράπεζες – Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ.

2004

Το 2004 βλέποντας τις απαιτήσεις της αγοράς ανανεώνει τον εξοπλισμό της στον τομέα εμφακέλλωσης. Με νέο μηχάνημα υψηλής ταχύτητας και τεχνολογίας ελέγχει με ηλεκτρονικά μέσα την ποιότητα παράλληλα με το ανθρώπινο δυναμικό εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες μας όπου εδώ και 25 χρόνια συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε ένα πολύ δύσκολο για τον τομέα, είδος.

Αγοράζει το πρώτο μηχάνημα γερμανικής κατασκευής και εισέρχεται στους φακέλους με παράθυρο, σε οργανισμούς δημοσίου όπως π.χ. Υπουργεία, Τράπεζες (Εθνική – Εμπορική κ.α.) Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ.Προχωράει στην αγορά ιδιόκτητου χώρου περίπου 1175 τ.μ. όπου και το 1989 μεταφέρεται στην περιοχή των Άνω Αχαρνών επί της οδού Βερικοκιάς 5 και συνεχίζει την ανοδική της Πορεία.Γίνεται η είσοδος δυο νέων μελών στην εταιρεία, των υιών του Βασίλη Ηλιόπουλου. Ο Νίκος που αναλαμβάνει το τμήμα πωλήσεων, διεκπεραίωσης μακέτας και εκτύπωσης με την προσθήκη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι χρησιμοποιείται το σχεδιαστικό πρόγραμμα COREL για την εφαρμογή μακέτας στα φάκελλα τετραχρωμίας που παράλληλα με το εκτυπωτικό τετράχρωμο μηχάνημα ROLLAND καλύπτουμε τις μεγάλες απαιτήσεις της αγοράς τυπώνοντας φωτογραφικά φάκελλα και φάκελα οπτικών όπως ( Kodak – Fuji – Konica – Σαρατσόπουλος). Ο Σταύρος που αναλαμβάνει τον τομέα των φακέλων με παράθυρο με την προσθήκη δύο μηχανημάτων κατασκευής και εκτύπωσης φακέλων δημοσίου όπως Υπουργεία – Τράπεζες – Ο.Τ.Ε, ΔΕΗ.Το 2004 βλέποντας τις απαιτήσεις της αγοράς ανανεώνει τον εξοπλισμό της στον τομέα . Με νέο μηχάνημα υψηλής ταχύτητας και τεχνολογίας ελέγχει με ηλεκτρονικά μέσα την ποιότητα παράλληλα με το ανθρώπινο δυναμικό εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες μας όπου εδώ και 25 χρόνια συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε ένα πολύ δύσκολο για τον τομέα, είδος.

2007

Με την βοήθεια της Ε.Ε. το 2007, εγκαινιάζουμε τα νέα μας γραφεία και αποθηκευτικό χώρο 1000 τμ παράλληλα με την εισαγωγή CTP για καλύτερη ποιότητα στην εκτύπωση.


2008

Με την βοήθεια του προγράμματος ΕΣΠΑ η εταιρεία μας σεβόμενη το περιβάλλον κινείται προς την φιλική προς αυτό ενεργεία τοποθετώντας ηλιακά πάνελ συσσώρευσης ηλιακής ακτινοβολίας. Έτσι, καταφέρνουμε να έχουμε αυτονομία ενέργειας σε ποσοστό 84%.

2010

Εισέρχεται στην εταιρεία το νεότερο μέλος της Ήλιος, Ηλιόπουλος Λεωνιδας όντας έτερος διαχειριστής και Νόμιμος εκπρόσωπος αυτής, αναλαμβάνοντας τον τομέα τον εμπορικών συμφωνιών και την στρατηγική εξέλιξη της εταιρίας.

2017
Η εταιρεία μας πιστοποιείται με FSC και συμβάλλει στην αειφόρα των δασών και στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος της στο περιβάλλον, σε συνέργεια με την πρότερη εγκατάσταση των φωτοβολταικων συστημάτων ενέργειας.

2019

Σε συνεργασία με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζουμε τον επαγγελματικό μας εξοπλισμό ώστε να πληροί τα τελευταία διεθνή πρότυπα.